کامبیز عباسی در نشست خبری با بیان اینکه مکانیزاسیون فراتر از ماشین است و می تواند سایر نهاده های بخش کشاورزی را نیز مدیریت کند، افزود: در دولت یازدهم و دوازدهم به تأکید وزیر جهاد کشاورزی مکانیزاسیون را در تمام زیربخش های حوزه کشاورزی پیگیری می کنیم.
وی با اشاره به اینکه ۳۵ درصد افزایش تولید محصولات کشاورزی طی این مدت تحت تاثیر مکانیزاسیون اتفاق افتاده است، گفت: حدود ۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان طی این مدت در حوزه مکانیزاسیون سرمایه گذاری شده است.
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی وزارت جهاد با اشاره به اینکه بسیاری از مشکلات ما در حوزه مکانیزاسیون حل شده است، گفت: مکانیزه بودن اراضی برنج از ۱۰ درصد در ابتدای دولت یازدهم به ۸۰ درصد در حال حاضر رسیده است.
عباسی، کاهش ضایعات، افزایش درآمد کشاورزان و رونق شالیکاری، کاهش تغییر کاربری اراضی برنج و اقتصادی شدن تولید را از جمله نتایج این مسئله عنوان کرد.
وی افزود: در حدود ۲۰ درصد اراضی برنج کشور نیاز داریم که حمایت های بیشتری در این زمینه انجام شود.
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی وزارت جهاد با اشاره به اینکه در حوزه غلات نیز هم اکنون ۹۵ درصد مزارع به صورت مکانیزه برداشت می شود، ادامه داد: ضایعات این بخش که در ابتدای دولت یازدهم ۷.۵ تا ۸ درصد بوده هم اکنون به کمتر از ۴ درصد رسیده است ضمن اینکه در حال حاضر ۷۵ درصد کشت گندم به صورت مکانیزه انجام می شود.
عباسی افزود: در حوزه محصولات ردیفی مانند ذرت دانه ای و ذرت علوفه ای ۹۹ درصد کشت و برداشت این محصولات به صورت مکانیزه انجام می شود.
این مقام مسئول در وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه از ابتدای دولت یازدهم بیش از ۲ هزار و ۱۰۰ کمباین برداشت غلات وارد مزارع غلات کشور شده است، گفت: تا پایان برنامه ششم، برنامه ریزی کرده ایم که ۴۵ درصد از اراضی کشورمان را تحت روش های کم خاک ورزی و بی خاک ورزی قرار دهیم.
وی ادامه داد: اجرای این روش ها باعث می شود به طور متوسط ۳ تا ۴ هزار متر مربع در هر هکتار کاهش مصرف آب آبیاری داشته باشیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه ۶۰۰ هزار هکتار از اراضی کشور تحت خسارت سرمازدگی و تگرگ است، گفت: حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان خسارت سرمازدگی محصولات کشاورزی است و ما به دنبال این هستیم که در این زمینه تکنولوژی ها و سامانه های نوین را برای مقابله با این پدیده ها به کار بگیریم.
عباسی گفت: ماشین مولد باد، چاهک معکوس و سامانه هایی از این قبیل، تکنولوژی های نوینی هستند که ما آن را وارد کشور و بومی سازی کرده ایم.
به گفته وی، این سامانه ها باعث جابه جایی هوا و پخش حرارت در محیط باغ می شوند و به جای اینکه در باغات اقدام به آتش زدن لاستیک کنیم، این سامانه ها با پدیده سرمازدگی مقابله می کنند. همچنین سامانه ضدتگرگ، تکنولوژی روسی و مربوط به صنعت هواوفضا است که هم اکنون در استان آذربایجان شرقی ما ۱۲۰ مورد از این سامانه ها را در باغات نصب کرده ایم.
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی وزارت جهاد در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه نیاز ارزی حوزه مکانیزاسیون سالانه ۲۵۰ میلیون دلار است، گفت: خوشبختانه ما در این زمینه خوداتکایی حدود ۹۵ درصدی به صنعت داخل داریم و از حوزه صنعت خواهشمندیم این بخش را نیز در اولویت های خود قرار دهند.
عباسی با اشاره به مباحث مطرح شده مبنی بر قاچاق سوخت از سوی کشاورزان گفت: سوخت بخش کشاورزی ۸ درصد کل سوختی است که در کشور وجود دارد و این رقم بسیار کوچکی است.
وی ادامه داد: حدود ۴ درصد این سوخت در حوزه مکانیزاسیون و ماشین آلات کشاورزی مصرف می شود که به دلیل میزان کم آن، کشاورزان گاهی مجبور می شوند بخشی از سوخت خود را از سایر حوزه ها تأمین کنند، بنابراین چگونه ممکن است بتوانند این سوخت را قاچاق کنند.
عباسی گفت: ما ساختار این هستیم که برای کشاورزان کارت سوخت تهیه شود.
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی وزارت جهاد با اشاره به رشد ۱۰ برابری پلاک گذاری ماشین آلات کشاورزی افزود: سالانه ۴۰ هزار دستگاه ماشین آلات این حوزه را پلاک گذاری می کنیم. ضمن اینکه بیمه ماشین های کشاورزی ۳۰ درصد به ما تخفیف داده است.
وی با بیان اینکه از حوزه معاینه فنی پلیس راهور ناجا درخواست کرده ایم در زمینه معاینه فنی برخی ماشین آلات مانند تراکتور سخت گیری های زیادی انجام نشود، گفت: ما از مسئولان درخواست داریم معاینه فنی تراکتور شرط اصلی پلاک گذاری این ماشین نباشد. البته معاینه فنی نیز باید انجام شود اما اجازه بدهند که روند پلاک گذاری با سرعت صورت بگیرد.